Logo mbaru

Whiskey Sour

História drinku „Whiskey Sour“

Whisky Sour sa oficiálne datuje do 60. rokov 19. storočia, ale námorníci v britskom námorníctve pili niečo veľmi podobné už dávno predtým.

 

Počas dlhých plavieb bolo more nevyspytateľé a na boj proti nemu bolo treba guráž, ktorú ľahko vedel dodať práve Whisky Sour.

Charakteristika cocktailu Whiskey Sour

Whiskey Sour je cocktail, ktorý dokonale vyvažuje kyslosť a sladkosť, čím vytvára harmonický a zároveň osviežujúci zážitok pri každom dúšku. Jeho základ tvorí kvalitná whiskey, ktorá je zmiešaná so Supasawa, čo je moderná alternatíva k tradičnej citrónovej alebo limetkovej šťave, poskytujúca konzistentnú kyslosť.

 

Bielko pridané do mixu dodáva kokteilu hladkú textúru a krémovú penu na povrchu, čo zvyšuje jeho vizuálnu príťažlivosť a pridáva na komplexnosti chuti. Angostura bitters, používaná ako ozdoba, pridáva hĺbku s jej bylinkovými a korenistými tónmi, čím dotvára charakteristický profil Whiskey Sour.

Ako správne podávať Whiskey Sour

Tradične sa Whiskey Sour podáva v old-fashioned pohári, známom tiež ako lowball pohár, čo umožňuje plné docenenie jeho bohatej chuti a arómy. Cocktail môže byť podávaný s ľadom alebo bez neho, v závislosti od osobných preferencií. Na dokončenie prezentácie a zvýraznenie kyslej chuti, je cocktail často ozdobený plátkom citróna alebo limetky a maraschino čerešňou.

 

Pre tých, ktorí dávajú prednosť vizuálne ešte atraktívnejšiemu nápoju, môže byť pohár okraja namočený v cukre, čím sa pridáva sladký kontrast k dominantnej kyslej chuti cocktailu. 

Whiskey sour zostáva obľúbeným výberom pre mnohých vďaka jeho jednoduchosti, elegancii a schopnosti ponúknuť hlboký a uspokojivý chuťový zážitok, ktorý oslovuje široké spektrum palety.

 

M-Bar prináša jedinečný zážitok na vaše svadby, firemné eventy, či oslavy. Ak si na jednom z nich chcete vychutnať nami pripravený Whiskey Sour, nezáväzne si nás rezervujte.

Zloženie „Whisky Sour“

Four Roses Whiskey
Supasawa
Bielko

Ozdoba/Garnish:
Angostura 

 

 

Partneri