Logo mbaru

Negroni

História drinku „Negroni“

Negroni je drink, ktorého história siaha až do roku 1919.

 

V miestnej kaviarni sedel gróf Negroni Camillo, ktorý si vyžiadal od barmana svoj obľúbený “americký gin”. 

 

Barman však túto prípravu drinku obohatil a vznikol tento fantastický drink.

Charakteristika Negroni

Negroni je ikonický cocktail, ktorý je známy svojou dokonale vyváženou chuťou – sladkou, horkou a aromatickou zároveň. Negroni je zmesou Beefeater Ginu, ktorý pridáva jemné botanické tóny, Campari, ktoré drinku dodáva charakteristickú horkosť a jasnú červenú farbu, a Cinzano, sladkého červeného vermutu, ktorý zjemňuje cocktail a dodáva mu komplexnosť.

 

Výsledkom je nápoj, ktorý je rovnako osviežujúci ako aj hlboký a komplexný. Toto všetko robí z Negroni obľúbený výber pre mnohých milovníkov cocktailov po celom svete.

Podávanie cocktailu

Negroni sa tradične podáva v old-fashioned pohári, známom tiež ako rocks pohár, čo umožňuje plné docenenie jeho bohatej chuti a arómy. Kokteil je zvyčajne pripravovaný priamo v pohári, kde sa zmiešajú gin, Campari a vermut s ľadom, aby sa zabezpečilo, že drink je chladený, ale nie riedený.

 

Na dokončenie prezentácie a pridanie ďalšej vrstvy chuti, je Negroni často ozdobený tenkým prúžkom pomarančovej kôry, ktorý nie len zvýši vizuálnu atraktivitu nápoja, ale tiež pridá jemnú citrusovú arómu, ktorá dopĺňa celkový chuťový profil cocktailu.

 

Negroni, s jeho jednoduchou, ale zároveň sofistikovanou chut’ou, je dokonalým spôsobom, ako začať večernú firemnú akciu či svadbu alebo si užiť chvíle relaxácie po dlhom dni. Jeho jednoduchá príprava spolu s nezameniteľnou chuťou a textúrou robí z tohto kokteilu stálicu v kokteilovej kultúre.

M-Bar prináša jedinečný zážitok na vaše svadby, firemné eventy, či oslavy. Ak si na jednom z nich chcete vychutnať nami pripravené Negroni, nezáväzne si nás rezervujte.

Zloženie

Beefeater Gin
Campari
Cinzano

Ozdoba/Garnish:
Pomarančová kôra

Partneri