Logo mbaru

Aperol Spritz

aperol spritz

História drinku „Aperol Spritz“

Tento aperitívový cocktail pochádza z konca 19. storočia, keď boli Benátky stále súčasťou rakúskej ríše.

 

Počas tohto obdobia pili rakúski vojaci miestne benátske vína v krčmách, kde boli ubytovaní, ale často ich riedili vodou, aby dosiahli podobný obsah alkoholu ako pivo, na ktoré boli viac zvyknutí.

 

Preto je Aperol Spritz  kombináciou rovnakých dielov bieleho vína a sódy. Vo Veneto sa Spritz Al Bitter vyrába z tradičných bielych vín z oblasti Veneto, Pinot Grigio, Soave alebo Prosecco.

 

Použitý horký likér sa líši v závislosti od osobného vkusu, pričom Campari je najsuchší.


Podľa spoločnosti Gruppo Campari sa vo Veneto konzumuje každý deň okolo 300 000 Aperol Spritzov, čo je viac ako 200 Spritzes za minútu. 

Zloženie

Aperol
Prosecco
Sóda

Ozdoba/Garnish:
Pomaranč

Partneri