Logo mbaru

Old Fashioned

História drinku „Old Fashioned“

Pôvod cocktailu Old Fashioned siaha tak ďaleko, že je ťažké dôverovať každému, kto tvrdí, že ho vytvoril.

 

Pôvodný nápoj bol výstižne pomenovaný Whisky Cocktail, pre svoju jednoduchosť a jednotnosť až do konca 18. storočia. V tomto čase recept pozostával z niečoho podobného tomu, čo si vychutnávame dnes.

 

Kocka cukru zvlhčená bitters a spojená niekoľkými blokmi ľadu. Potom sa pohár zaleje americkou whisky.

 

Až do roku 1880 ho Chicago Tribune vytlačilo a definovalo ako „Old Fashioned“. Názov bol inšpirovaný mnohými pijanmi, ktorí odmietli zmeniť časy a objednali si svoje nápoje staro módnym spôsobom; whisky, cukor, voda a bitters.

Charakteristika drinku Old Fashioned

Old Fashioned je esenciou kokteilovej klasiky, ktorá oslavuje čistotu a hĺbku chuti whisky. Drink je známy svojou jednoduchosťou, ktorá však nezakrýva jeho komplexnú chuť.

 

Základ tvorí kvalitný bourbon, ktorý sa spája s horkosťou bitters a sladkosťou cukru, čím vytvára hlboký a vyvážený nápoj. Old Fashioned je dokonalým príkladom toho, ako môžu základné ingrediencie vytvoriť niečo výnimočne špeciálne.

Podávanie cocktailu

Old Fashioned sa tradične podáva v old-fashioned pohári, známom tiež ako rocks pohár. Cockatail sa pripravuje priamo v pohári, začínajúc rozpustením cukrovej kocky v bitters a malej dávke vody. Potom sa pridá niekoľko kociek ľadu a naleje sa bourbon.

 

Kokteil sa jemne premieša, aby sa všetky chutě spojili, ale zároveň sa zachovala štruktúra a integrita ľadu. Na dokončenie kokteilu sa použije tenký prúžok pomarančovej kôry, ktorý sa cez okraj pohára stlačí, aby sa uvoľnili éterické oleje, a potom sa pridá do nápoja ako ozdoba. Tento krok pridáva jemnú citrusovú arómu, ktorá dopĺňa bohatosť bourbonu a horkosť bitters.


Old Fashioned nie je len nápojom; je to skúsenosť, ktorá spája tradíciu s eleganciou. Jeho popularita pretrváva naprieč generáciami a kultúrami, čo ho robí jedným z najikonickejších kokteilov na svete.

 

M-Bar prináša jedinečný zážitok na vaše svadby, firemné eventy, či oslavy. Ak si na jednom z nich chcete vychutnať nami pripravený cocktail Old Fashioned, nezáväzne si nás rezervujte.

Zloženie

Four Roses Bourbon
Bitters
Cukor

 

Ozdoba/Garnish:
Pomarančová kôra

Partneri